ARTIKELEN NIEUWSBRIEF – MAART 2023

VAN DE BESTUURSTAFEL

Het jaar 2023 schiet alweer op. De eerste 2 maanden zijn al bijna voorbij als dit stuk wordt geschreven en gepubliceerd.

Er staat in 2023 veel te gebeuren en dat willen wij graag met u delen.

Allereerst zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van de jaarvergadering op 10 mei aanstaande in Harderwijk. U ontvangt in maart de benodigde uitnodigingen en bijbehorende stukken. U kunt zich dan opgeven bij “de Nieuwe Wind, met het aanmeldingsformulier. Het belooft een uitdagende en energieke dag te worden.

HET CAFETARIA-MODEL

Wat is dat nou weer? Ja het cafetaria model. In een cafetaria kun je kiezen wat je wilt. Van een simpele frikandel tot een complete maaltijd. Die keuze is er nu ook onder andere met betrekking tot de inzet van de bewonersconsulent.

De huurders kunnen via de huurderscommissie aangeven welke diensten zij wel willen afnemen van de bewonersconsulent en aan welke diensten geen behoefte (meer) is. Dat heeft uiteraard consequenties voor de servicekosten.

PROEF REGIONALISERING

Het Landelijk Huurders Platform gaat per 15 maart 2023 een proef doen met “regionalisering”.  De bedoeling is dat het LHP dichter naar de huurders toekomt en samen met Woonzorg problemen voorkomt of ze snel oplost zodat het geen lang slepende zaken worden.

De proef vindt plaats in Noord Holland Noord (boven het Noordzeekanaal).  Een van de zaken die wijzigt is dat er een communicatie laag bij komt. De bewonersconsulent is aanspreekpunt voor de huurders en de huurderscommissie en vormen samen al het overleg in het complex. Als er verschillen van mening blijven bestaan gaat het overleg naar de clustermanager van Woonzorg en de regio organisatie.

Het Landelijk Huurders Platform staat altijd voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@landelijkhuurdersplatform.nl of vul het
contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.