HUURDERSCOMMISSIES

Het Landelijk Huurders Platform Woonzorg Nederland vertegenwoordigt de belangen van de huurders en een groot aantal Bewoners-en/of Huurderscommissies. Echter in lang niet alle complexen van Woonzorg functioneert zo’n commissie en in een aantal complexen is zo’n commissie om uiteenlopende redenen (nog) niet erkend door de verhuurder, Woonzorg Nederland.

KAART

De werkgroep Communicatie van het LHP heeft een interactieve kaart ontwikkeld waarop u alle complexen van Woonzorg Nederland kunt vinden.
De complexen waar een door Woonzorg erkende bewoners- of huurderscommissie actief is vindt u achter de groene stippen en de complexen waar (nog) geen erkende commissie actief is achter de rode stippen. In de loop van de komende tijd zal de informatie achter de stippen verder worden uitgebreid.

complexen

GEREEDSCHAPSKIST

Het LHP heeft, samen met Woonzorg Nederland een gereedschapskist (TOOLKIT) ontwikkeld. Hierin vindt u heel veel informatie en antwoorden op al uw vragen over bijvoorbeeld het oprichten van een huurderscommissie en de rechten en plichten van zo’n commissie.
Zoals het er nu voorstaat zal deze toolkit nog voor de zomer gelanceerd worden.

OPLEIDINGEN

Elk jaar, rond de maand maart, biedt het LHP leden van huurderscommissies de mogelijkheid deel te nemen aan cursussen van de Woonbond.

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van het cursusaanbod dat de Woonbond aanbiedt als open inschrijving. De kosten voor deelname zijn voor rekening van het LHP.

geld

SERVICEKOSTEN

Als je een woning huurt in een complex van Woonzorg dan betaal je naast huur ook servicekosten. Wat moet je weten over die kosten? En wat kun je doen als de rekening niet klopt?

Onder andere schoonmaak van het trappenhuis, onderhoud van gemeenschappelijk groen, kosten voor verlichting en verwarming van de centrale hal. Als huurder betaal je voor dit soort zaken een voorschot servicekosten.

Uitgebreide informatie over uw rechten bij de jaarlijkse afrekening van de servicekosten vindt u op deze pagina.

FORMULIEREN

Het basisregistratieformulier formulier gebruikt u als u een nieuwe bewonerscommissie hebt opgericht.
Druk op de button hieronder en vul het formulier zo volledig mogelijk in. Druk daarna op verzenden.

Ook kunt u het basisregistratieformulier (in pdf formaat) downloaden en printen via onderstaande button. Mail het daarna naar info@landelijkhuurdersplatform.nl

Het Landelijk Huurders Platform staat altijd voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@landelijkhuurdersplatform.nl of vul het
contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.